top of page

DÆK OG FÆLGE

Vi har erfaring med udskiftning af dæk og fælge på alle slags biler.

Vi anbefaler, at du bestiller tid, når du skal have skiftet dæk eller fælge på din bil.

BESTIL TID HER

Hvornår du bør skifte dæk, er der flere svar på, for et dækskifte kan både være nødvendigt grundet slitage, men det kan også være nødvendigt grundet årstiden. Du skal som hovedregel tænke på udskiftning af dæk i følgende situationer:

 

  • Når vi går fra sommer til vinter og omvendt

  • Når dine dæk er slidt ned

 

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er tid til et dækskift, så står vi klar med råd og vejledning.Skal du have skiftet alle fire dæk, rådgiver vi dig naturligvis også omkring, hvilke dæk du skal vælge til din bil.

Du kan også få opbevaret dine dæk hos os, så du slipper for besværet med at medbringe dæk, når du skal have skiftet.

Dækkene på din bil har stor betydning for din bils køreegenskaber, og det er derfor vigtigt, at de altid vedligeholdes og ikke slides skævt. For- og bagdæk slides oftest forskelligt, og du kan derfor med fordel bytte om på for- og bagdæk og på den måde forlænge dækkenes levetid.

 

Regelmæssig udskiftning af alle dæk sikrer, at dækkene slides mere jævnt, og du bør derfor skifte alle fire dæk på én gang frem for atskifte af to omgange.

KH Biler - Sådan fungerer det...
DÆKTYPER

Når du skal finde de rigtige dæk, skal du huske at undersøge kvalitet og type. Dæk af samme fabrikat kan have vidt forskellige egenskaber som har indflydelse på din køreoplevelse og - ikke mindst - sikkerhed. Loven foreskriver en mønsterdybde på minimum 1,6 mm. Til sammen-ligning kan det nævnes, at et nyt dæk har en mønsterdybde på mellem 7 og 8 mm, afhængig af dæktype.


 

HASTIGHEDSKODER SOMMERDÆK

Dækket skal have en hastighedskode, der svarer til de hastigheder, bilen maksimalt er typegodkendt til at køre med. Det er altså ikke tilstrækkeligt at købe L-mærkede dæk til max. 120 km/t, fordi fartgrænserne i Danmark nu en gang er maksimalt 130 km/t. Det er bilens topfart, der er afgørende. Kører du stærkere, end dækket er beregnet til, risikerer du, at dækket eksploderer. Det kan få alvorlige følger for dig selv og dine medtrafikanter.

VEJKONTAKT VED 3 MM VAND PÅ KØREBANEN
BOGSTAVSKODE OG MAX HASTIGHED (KM/T)

P 150 km/t

Q 160

R 170

S 180

T 190

U 200

H 210

V 240

W 270

Y 300

Z over 240 km/t
 

HASTIGHEDSKODER VINTERDÆK

Vinterdæk behøver ikke svare til den typegodkendte tophastighed, dog skal dækket minimum have hastigheds-kode Q. Hvis vinterdækkenes hastighedskode ikke svarer til bilens tophastighed, skal der ved kørsel i Tyskland være en seddel eller mærkat i førerens synsfelt, der viser de monterede dæks maksimale hastighed. Denne seddel skal du selv lave og sætte i vinduet. Der er ikke særlige krav til udformningen. Når dækket er forsynet med et M+S-mærke, betyder det, at dækket enten er et vinterdæk eller et helårsdæk.

bottom of page